Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Busenaz Sürmeneli’den Tarihi Altın Madalya

Busenaz Sürmeneli’den Tarihi Altın Madalya

2 min read
Spread the love

Tokyo 2020’nin artık sonuna yaklaşırken, birçok sporcumuz madalya umuduyla sahneye çıkmaya devam ediyor. Şu ana kadar Mete Gazoz dışında altın madalya alan sporcumuz yokken, burada 7 Ağustos 2021 itibariyle yeni bir isim daha eklendi.

Boks kadınlar 69 kilode ülkemizi temsil eden Busenaz Sürmeneli ülkemizi şu zor günlerde sevince boğan haberi duyurdu. Ülke tarihinde kadınlar boksta şu ana kadar hiç altın madalya alma başarısı göstermemiş olmamız, alınan bu altın madalyanın farklı bir anlam ifade etmesine sebep oluyor.

Final mücadelesinde rakibi Çinli sporcu Hong Gu ile amansız bir mücadeleye giren sporcumuz, sonunda ring üzerinde mutlu ayrılan taraf oldu.

Sporcumuz ilk rauntta çok tutuk bir performans gösterdi. 5 hakemden sadece 1 tanesi sporcumuza 10 puan verirken, Çinli sporcu ikinci rauntta avantajlı başlayan taraf oldu. İkinci raunttun özellikle son saniyelerinde rakibine üstünlük kuran sporcumuz 5 hakemin tamamında 10 puan almayı başardı ve son raunt öncesinde avantajı eline geçirdi.

Üçüncü ve son rauntta rakibine ciddi bir üstünlük kuran, bunu oyun sonuna kadar sürdüren sporcumuz tarihimizde kadınlar boks branşında ilk altın madalyayı ülkemize getirdi. Bu altın aynı zamanda Tokyo 2020’de ülkemiz adına alınan ikinci altın madalya oldu.

Madalya Rekoru Egale Edildi

Olimpiyat oyunlarında şimdiye kadar en çok madalyayı 1948 yılında Londra’da düzenlenen oyunlarda elde etmiştir. Burada 6 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya ile ayrılmıştık.

Tokyo 2020 devam ederken bu rekoru toplamda egale etmeyi başardık. Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli tarafından alınan altın madalyalar ve diğer sporcularımızın aldığı 2 gümüş ve 8 bronz madalya ile bunu başardık.

Aynı gün kadınlar boks mücadelesinde Buse Naz Çakıroğlu’da finalde mücadele etme başarısı gösterse de rakibine karşı üstünlük kuramayarak gümüş madalya ile ülkemizi temsil etme başarısını göstermiş oldu.

Bundan sonra mücadele edecek sporcularımızın alacağı herhangi bir madalya toplamda olimpiyat ülke rekorumuzun kırılacağı anlamını taşıyacak.

Benzer haberler