Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Avrupa Ligi Aşkına Galatasaray Kazandı 4-2

Avrupa Ligi Aşkına Galatasaray Kazandı 4-2

2 min read
Spread the love

Sezona şampiyonlar ligi ön eleme karşılaşması sebebiyle erken açan Galatasaray, şampiyonlar ligine erken veda ettikten sonra yoluna Avrupa Liginde devam etmek istiyor. Bunun için Avrupa Ligi 3. Eleme Turundan yoluna devam ediyor.

Bu turda rakibi İskoç temsilcisi St. Johnstone oldu. Bu rakiple ilk maçı İstanbul’da oynadık ve 10 kişi kalmamıza rağmen karşılaşmayı 1-1 bitirmeyi başardık. Kadro açısından her ne kadar güçlü olan taraf olsak bile gol yollarında etkili olmakta sıkıntı yaşamamızdan dolayı bu durumun yaşanmasına neden oldu.

Ancak ikinci karşılaşmaya daha iyi hazırlanan sarı kırmızılı ekip ikinci maçı 4-2 kazanarak Avrupa Ligi playoff turunda mücadele etme hakkına sahip oldu.

Kerem Aktürkoğlu Fark Yarattı

Karşılaşma boyunca topla oynayan ve üstün olan taraf bizdir. Dakika 29’de Mbaye Diange ile golü bulduk. Bu golün asistini Kerem Aktürkoğlu yaptı. Bu golden sadece 7 dakika sonra ev sahibi Jason Kerr ile skoru 1-1’e getirmeyi başardı.

İlk yarı bu skorla bitti. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da oyunda üstünlük sarı kırmızılı ekipte oldu. Dakika 64’te Arda Turan’ın güzel topuk pasıyla hareketlenen Kerem Aktürkoğlu ile skoru 2-1’e getirdik. Bu andan sonra da üstünlüğü bırakmadık. Dakika 70’da yine Kerem’in asistiyle Sofiane Feghouli skoru 3-1’e getirdi. Bu dakikadan sonra oyun rahatladı. Dakika 90’da Emre Kılınç 4. golü atarken, dakika 90+3’de skoru belirleyen gol O’Halloran’dan geldi.

Toplamda 5-3’lük skorla Galatasaray, Avrupa Ligi gruplarına kalmak için play-off oynama şansına sahip oldu. Karşılaşmada 1 gol 2 asistle oynayan Kerem Aktürkoğlu Galatasaray açısından hem tur hem de bu futbolcunun kazanılması açısından önemli bir değer olmuş oldu.

Fenerbahçe ile Galatasaray Avrupa Ligi gruplarına kalmak için play-off turuna çıkacaklar. İki takımımız da rakiplerine göre güçlü oldukları için favori olarak bu turlara çıkacaklar.

  • Fenerbahçe – HJK Helsinki
  • Galatasaray –Randes

İlk karşılaşmalar 19 Ağustos tarihinde oynanacak ve ikinci maçlarsa 26 Ağustos tarihinde oynanacak ve gruplara kalacak olan takımlar belirlenmiş olacak.