Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Arjantin Copa America’da Şampiyon

Arjantin Copa America’da Şampiyon

2 min read
Spread the love

Dünya futbolunda bazı klişeler vardır. Bunların kırılması zordur. Messi’nin Barcelona ile sayısız başarı elde etmesine, futbol tarihine kırılmayacak rekorlar yapmasına rağmen Arjantin milli takımıyla hiçbir kupa zaferi olmaması onun üzerinde en büyük klişe olarak duruyordu.

Copa America’da Arjantin Messi ile birlikte Copa America 2020’ye kadar üç final oynama şansına sahip oldu. Ancak bunların hiçbirinde şampiyonluk elde edemediler. Bununla birlikte dördüncü turnuvalarında Brezilya karşısına çıktılar.

Messi artık futbol hayatının son baharını yaşıyor ve 34 yaşında ki futbolcu artık milli takımıyla son büyük turnuvalarında yer alıyor. Bu zafer belki de onun üzerinde ki laneti de ortadan kaldırması açısından kritik bir öneme sahipti.

Di Maria Attı Zafer Geldi

Brezilya bu karşılaşamaya ev sahibi olmanın avantajıyla çıktı. Ayrıca hem son şampiyon hem de rakibiyle oynadığı son iki finalin kazanmanın avantajıyla sahada yer aldı. İki takımda karşılaşmaya bu kupayı istediğini göstererek başladı. Dakikalar 22’yi gösterirken belki de birçok takımda değeri anlaşılmayan Angel Di Maria çıktı.

Defansın arkasına sarkan yıldız kanat oyuncusu kalecinin ileri çıkmasını da kullanarak topu onun üzerinden aşırtarak takımını öne geçiren golü atmayı başardı. Bu dakikadan sonra Brezilya topla daha çok oynayan ve golü arayan taraf oldu. Özellikle karşılaşmanın son anlarında beraberlik golüne birçok sefer yaklaşsalar da Arjantin kalecisi Martinez’i geçmeyi başaramadılar.

Maçın son düdüğü ile birlikte Arjantin, Copa America’da tam 28 yıl sonra şampiyon olmayı başarırken, aynı zamanda Lionel Messi ile ilk kupa zaferini elde etmiş oldular. Kupa tarihinde toplamda 15 zaferlerini elde ettiler ve Uruguay ile bu alanda ki sayılarını eşitlemiş oldular.

Lionel Messi milli takımıyla Copa America 2020’de oynadığı 6 maçta 4 gol 5 asistlik bir performans göstererek turnuvanın en değerli oyuncusu ödülünün de sahibi oldu. Arjantin kalecisi turnuvanın en iyi kalecisi ödülünün sahibi olması dikkat çekti.

Maç sonunda Messi’nin göz yaşlarını tutamaması ve takımıyla yaşadığı sevinçle birlikte, Neymar ile sarılmaları en çok dikkat çeken olaylar arasında yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir