Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » A Milli Takımdan Gruptan Çıkabilir mi?

A Milli Takımdan Gruptan Çıkabilir mi?

2 min read
Spread the love

Euro 2020 turnuvasına büyük bir heyecanla ve umutla başlamıştık. Turnuvanın en genç takımına sahiptik. Birçok kaliteli isim takımda bulunuyordu. Kağıt üzerinde belki de ilk defa bir turnuvaya bu kadar kariyerli oyuncu ile gidiyorduk. Ancak ilk iki maç sonunda istediğimizi elde edemedik demek doğru bir yorum olacaktır.

Ancak Euro 2020 turnuvasını diğer Avrupa Şampiyonalarından ayıran önemli bir özelliği bulunuyor. Çünkü altı gruptan en iyi üçüncü olan dört takımda daha son 16 turunda oynamaya hak kazanacak. Tabi bunun olabilmesi için matematiksel birçok hesaplama devreye giriyor.

A Milli Takımdan Gruptan Çıkabilir mi?

Gruplardan çıkmak istiyorsak ve şu ana kadar yaşananları unutturmak istiyorsak yapmamız gereken ilk işlem son maçta İsviçre’yi yenmemiz olacaktır. Tabi bu takımı yenmek yeterli olmuyor. Ancak grupta üçüncü sıraya yerleşmiş oluyoruz. Beraberlik halinde hem birim hem de onların bu ihtimalleri tamamen ortadan kalkıyor.

Üç puan aldıktan sonra diğer gruplara bakmamız gerekiyor. B ve C grubunda en az 3 takımın üç puanı bulunuyor. İkinci maçların oynanmadığı D, E ve F grupları bizim açımızdan kritik önem arz ediyor.

D grubunda hiç puan alamayan iki takım var. E grubunda bir takımın üç puanı varken diğer üç takımın 1 veya 0 puanı bulunuyor. F grubunda yine iki takımın üç puanı varken, diğer iki takımınsa 0 puanı bulunuyor. Bu 0 puan olan takımlardan birisinin Almanya olması bunu elememize neden oluyor.

D grubu ve E grubu bizim İsviçre’yi yenmemiz durumunda önemli olacak gruplar olarak karşımıza çıkıyor. – 5 averaj sahibi olmamız diğer 3 puanda kalacak grupların hesabın dışına çıkmasına neden oluyor. Rakibimizi çok farklı yenemediğimiz sürece bir iki takımın 2 puanda kalmasını beklemek zorunda kalacağız.

Az da olsa bir ihtimal ile gruptan çıkabiliriz. Bildiğiniz gibi bu konularda biraz şanslı bir takımız diyebiliriz. Tabiri caizse yumurta kapıya dayanmadıkça bizim takımlarımız oyun oynama konusunda istekli olmuyor. 20 Haziran Pazar saat 19’da oynayacağımız İsviçre maçını kazandıktan sonra diğer gruplarda ki maçları beklemeye başlayacağız.