Nisan 30, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Temsilcilerimiz Avrupa’da Kritik Maçlara Çıkıyor

Temsilcilerimiz Avrupa’da Kritik Maçlara Çıkıyor

2 min read
Spread the love

Avrupa Ligi ve Konferans Liginde ülkemizi temsil eden 4 takım geçtiğimiz hafta maçlarının tamamını kazanarak Ülkemiz adına tarihte bir ilki başarmıştı. Ülke puanında hızlıca yükselmemize yardımcı olan bu galibiyetlerin ardından tüm ekiplerimiz gruplarında ilk sıraya yükselmeyi başardı.

Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor oynayacakları beşinci maçlar ile gruptan çıkma konusunda önemli bir haftayı geride bırakacak. Şubat ve Mart aylarında Avrupa’da 4 takım ile temsil etme şansımız çok yüksek bir oranda olabilir gözüküyor.

Fenerbahçe ile Başakşehir gruplarından çıkmayı başarırken, Sivasspor ve Trabzonspor bu hafta alacakları galibiyetler ile bunu elde etme şansına sahipler. Diğer ekiplerimizde sahaya gruplarını lider bitirmek için çıkacak.

Fenerbahçe Liderlik, Trabzonspor Tur İçin Sahaya Çıkıyor

Avrupa Ligi B grubunda 4 maç sonunda 10 puan ve averajla lider olan Fenerbahçe, kendisi ile aynı puana sahip olan Rennes’i evinde konuk ediyor. Galibiyet grubun lider bitirilmesi anlamına geliyor. Beraberlikse liderliğin son haftaya taşınması anlamını taşıyor.

Avrupa Ligi H grubunda 4 maçta sonunda 6 puan ve averajla grupta ikinci olan Trabzonspor, Kızıl Yıldız maçını kazanması durumunda gruptan çıkmak için önemli bir avantaj elde edecek. Deplasmanda bu maçta yaşanacak herhangi bir puan kaybı takımın elenmesine veya konferans liginde yoluna devam etmesi anlamına geliyor. Bu konuda takımımızın maçı kazanması demek işleri garantiye alması anlamına geliyor.

Başakşehir Liderliği Korumak, Sivasspor Tur İçin Sahada

Başakşehir takımlarımız arasında en rahat olan ekip olarak görüyor. 4 maçta 10 puan ile en yakın rakibi Fiorentina’nın 3 puan önünde lider durumda yer alıyor. Gruptan çıkmayı garantileyen ekibimiz bu maçta alacağı beraberlikle liderliği de garantileyecek. Fiorentina 7 puan ile bu noktada en güçlü rakibi olarak dikkat çekiyor.

Sivasspor, kendisi ile aynı puana sahip olan Cluj’u misafir ediyor. İlk maçta deplasmanda yendiğimiz rakibimizi içeri de yenmemiz durumunda gruptan liderlik ile çıkma şansımız var. Bunu yapabilecek güce sahip olan takımımız bunu başararak tarihinde bir ilki de yaşamak istiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir