Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » NBA’de Play Off Mücadeleleri Start Aldı

NBA’de Play Off Mücadeleleri Start Aldı

2 min read
Spread the love

NBA’de normal sezonun ve ardından oynanan play-in maçlarının tamamlanması ile birlikte play off mücadelesi start aldı. Bu sezon diğerlerinin aksine birçok takımın şampiyonluk adayı olduğu ve net bir takımın söylenemediği sezonda bir sürpriz olma ihtimali bulunuyor. Her ne kadar yıldızlar topluluğu olan Brooklyn Nets sezonun en güçlü takımı olarak görülse de, Lakers, Clippers, Bucks ve Nuggets sürpriz yapma ihtimali olan takımlar olarak görülüyor.

Sezonu lider bitiren Utah Jazz ve Suns yüksek bir ihtimale sahip olan takımlar olmasa da onların şampiyonluk konusunda büyük biri ihtimalleri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. İlk tur maçları sonrasında şampiyonluk adayı daha net belli olacaktır.

Batı Konferansı Birinci Tur

Batı konferansını hem de normal sezonu ilk sırada bitiren Utah Jazz, play in ile buraya katılan Memphis ile karşı karşıya geliyor. İlk maçta rakiplerine yenilen takım acaba soruna neden oldu. Seri uzun olduğu için favoriyi söylemek doğru olmayacaktır.

Sezonun ikincisi olan Suns ekibi, geçen sezonun şampiyonu Lakers’a ilk turda şans tanımadı. Ancak Lebron ve Davies gibi isimleri kadrosunda bulunduran rakiplerine karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Nuggets, Portland’a karşı evinde oynadığı ilk maçı kaybederek büyük bir avantajı kaybetmiş oldu. Batıda en çekişmeli eşleşme olması beklenen karşılaşma aynen bu şekilde başladı.

Dallas, şampiyonluk adayı Clippers’ı sahasında yenerek avantajı eline alan bir takım oldu. Bu konferansta ilk dört sırada yer alan takımlardan birisi hariç tüm takımlar ilk maçlarını kaybetmesi dikkat çekti.

Doğu Konferansı Birinci Tur

 Doğuyu lider bitiren 76ers, Wizards’a şans tanımadı ve ilk turda ilk maçı kazanmayı başardı. Embid önderliğinde ki takımın rakiplerini süpüreceği düşünülüyor.

Bucks, geçen yıl elendiği Heat’i uzatmaya giden maçta yenerek öne geçmeyi başardı. Ama bu turu geçtik demeleri için çok erken diyebiliriz.

Sezonun şampiyonluk adayı Nets, zorlanmadan yendiği maçın ardından Celtics’e karşı büyük ihtimal ile turu rahatça geçme ihtimalleri bulunuyor.

Bu konferansta en çekişmeli maç Knicks ile Hawks arasında oynandı. Son topa kalan maçta gülen taraf Atlanta oldu. Ancak bu serinin her iki takım açısından da zorlu geçeceği çok normal olarak karşılanıyor.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir