Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Galatasaray Pes Etmedi 1-1

Galatasaray Pes Etmedi 1-1

2 min read
Spread the love

Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turunda İskoçya takımı St. Johnstone ile karşılaşan Galatasaray, 10 kişi kaldığı karşılaşmada 1-1 beraberlikle ilk maçı tamamlamış oldu. Başakşehir Fatih Terim Stadyumunda oynanan karşılaşmaya Galatasaray favori ekip olarak çıksa da rakibi turun o kadar kolay olmadığını rakibine gösterdi.

Sarı Kırmızılı ekip karşılaşmaya kalede Muslera, Luyindama, Marcao, Aanholt, Boey, Aytaç, Taylan, Berkan, Babel, Kerem ve Mohamed 11 ile çıktı. Geçtiğimiz tuta göre farklı bir 11 ile sahaya çıkan Galatasaray bu sezon PSV maçından yapmış olduğu iki bek transferini de sahaya sürmesi dikkat çekti.

10 kişi kalmasına rağmen oyundan düşmeyen temsilcimiz 1-1 berabere kalarak ikinci maç öncesinde umutlarını korudu.

Muslera Atıldı Galatasaray Uyandı

Galatasaray seyircisinin desteği ile karşılaşmaya çok iyi bir başlangıç yaptı. Üst üste girilen pozisyonlarda kaleciyi geçmekte güçlük çeken temsilcimiz sayısız pozisyon sonrasında ilk yarıyı başladığı gibi 0-0 berabere bitirdi.

Bu kadar çok pozisyon kaçması akıllara rakibinin çok basit bir şekilde gol atıp öne geçeceği düşüncesini oluşturdu. İkinci yarının 58 dakikasında yaşanan bir pozisyonda hatalı bir geri pas sonrası rakibini düşüren Muslera hem penaltıya sebebiyet verirken, hem de kırmızı kart ile cezalandırıldı. Kaleye onun yerine 21 yaşındaki genç kaleci Berk Balaban geçti. Ancak penaltıyı kurtarmayı başaramadı.

Tam bundan sonra dönüş olmaz derken 11 kişi başaramadıklarını 10 kişi başardılar. Ceza sahası sağ çizgisi üzerinden topla buluşan Sacha Boey düzgün bir vuruşla takımı adına ilk resmi maçında ilk golünü atarak beraberliği getirmiş oldu.

Karşılaşmanın devamında Galatasaray daha dikkatli bir oyun oynayarak rakibine gol şansı vermedi. Karşılaşma 1-1 biterek, tur şansını iki takımda ikinci maça taşımış oldu.

Maç boyunca üstün olan taraf olan sarı kırmızılı ekip deplasmanda kaptanları Muslera’dan yoksun olmaları dışında rakibine karşı hala üstün olarak taraf olarak görülüyor.

Galatasaray ikinci maçını 12 Ağuston tarihinde İskoçya’da rakibine karşı oynayacak ve turu geçmek için mücadele edecek.