Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Futbol Milli Takımı Kritik Üç Maça Çıkıyor

Futbol Milli Takımı Kritik Üç Maça Çıkıyor

2 min read
Spread the love

Liglerin hızlı bir şekilde start vermesinin ardından Dünya Kupası elemelerinde ikinci hafta maçları oynanacak. Geçmiş yılların aksine bu aralarda 3 maç birden yapılarak hızlı bir eleme turu oynanmasına imkan tanınmış oluyor.

A Milli futbol takımımız Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası elemelerinde G grubunda ilk üç maç sonunda topladığı 7 puanla zirvede bulunuyor. Grupta ilk maçında Hollanda’yı 4-2, Norveç’i 3-0 yenen milli takımımız Letonya ile 3-3 berabere kalarak 7 puan toplamayı başardı. Bu puanla ilk üç maç sonunda zirvede yer aldı.

Bu sefer daha rahat rakiplerle ve son olarak da grupta zirve için yarışacağımız Hollanda ile mücadele edeceğiz. Eğer bu bölümü de kazasız atlatırsak G grubunu zirvede bitirme konusunda büyük bir avantaj elde edeceğiz.

Üs Üste Üç Maç Alınacak 9 Puan

Türkiye milli futbol takımı büyük bir viraja giriş yapıyor. Bu virajın hatasız atlatılması durumunda gruplardan zirvede çıkma konusunda büyük bir avantaj elde edeceğiz. 7 gün içerisinde oynayacağımız bu üç maç Katar’da yer almamız açısından büyük bir önem arz ediyor.

  • 01.09.2021 – Türkiye – Karadağ
  • 04.09.2021 – Cebelitarık – Türkiye
  • 07.09.2021 – Hollanda Türkiye

Grupta 3 maç sonunda 6 puan toplayan Karadağ ile evimizde mücadele edeceğiz. Grubumuzun sürpriz yapması muhtemel takımlarından birisi olan Karadağ maçını kazanmamız bizler açısından kritik bir önem arz ediyor.

Onun ardından grubun averaj takımı olarak görülen Cebelitarık maçına çıkacağız. Bu maçı büyük ihtimal ile yüksek rotasyon ile oynayıp, grupta zirve mücadelesi verecek olduğumuz Hollanda ile mücadele ederek bu üç maçlık periyodu kapatmış olacağız.

Büyük bir risk olan bu periyotu en az 7 puan ile kapatmamız durumunda gruptan birinci çıkma konusunda büyük bir avantaj elde etmiş olacağız.

Herkesin aklında Euro 2020’de gösterilen etkisiz performansın izleri bulunuyor. O nedenle bu maçlar milli takımın geleceği açısından kritik önem az ediyor. Büyük bir güce ve potansiyele sahip olan takımımız ile bu gruptan lider çıkmamız için farklı bir neden bulunmuyor.