Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Beko CSKA’ya Yenildi ve Final Four Şansını Kaybetti

Fenerbahçe Beko CSKA’ya Yenildi ve Final Four Şansını Kaybetti

2 min read
Fenerbahçe Beko CSKA’ya
Spread the love

Euroleague normal sezonunu beklenmeyen bir şekilde play-off potasında bitirmeyi başaran temsilcimiz Fenerbahçe, çeyrek final eşleşmesinde CSKA ile rakip oldu. İlk iki maçı Moskova’da kaybeden temsilcimiz üçüncü maç için İstanbul’a geldi.

Takımda eksik olan Vesely’nin takıma katılması ile birlikte bir şansı olduğunu düşünülen takımımız buna rağmen maçı 85-68, seriyi de 3-1 kaybederek üst üste altıncı sefer final-four yapma şansını kaybetmiş oldu. Sezona çok kötü başladıktan sonra inanılmaz bir form grafiği yakalayan, ancak çeyrek final maçları öncesinde yaşanan virüs krizi ve sakatlıklar takımın düşmesine sebep oldu. Bu durum takımımızın maç kazanma şansını da ortadan kaldırmış oldu.

Üçüncü Maça İyi Başladık, Sonunu Getiremedik

Fenerbahçe Beko, üçüncü maç için evinde rakibini ağırladı. Sarı lacivertli ekibimiz maça çok iyi bir şekilde başladı. İlk periyotu 24-17 yenerek bu maçı ne kadar öneme aldıklarını gösterdiler. İkinci periyoda da iyi başladıktan sonra, maçın kontrolünü tamamen rakibine kaptırdı. Bu periyodu 27-15, ilk yarı da 44-39 geride kapattılar.

Maç karşılaşmanın üçüncü periyodunda koptu. Bu periyotta sadece 11 sayı atan temsilcimiz, rakibin 27 sayı atmasına müsaade etti. Son periyot 18-14 kazanılmasına rağmen genel skorda rakibinden 17 sayı fark yiyerek seriyi 3-0 kaybetmiş oldular.

Bu skorla birlikte bu sezon Köln’de yapılacak Euroleague Final-Four’a adını ilk yazdıran takım Rus temsilcisi CSKA Moskova oldu.

Barcelona Kazandı, Bayern Şans Tazeledi

Euroleague çeyrek finalinde ki diğer eşlemlerde bu akşam oynandı. Barcelona ile Zenit seri de 1-1 berabere giderken, şampiyonluğun en büyük adayı olan Barcelona bu maçta hata yapmayarak maçı 78-70 kazanarak seri de 2-1 öne geçmeyi başardı.

Milano seri de 2-0 önde olduğu maça Bayern Münih’e konuk oldu. Alman temsilcisi bu maçta hata yapmayarak maçı 85-79 kazandı. Bu skorla birlikte seri 2-1’ gelmiş oldu. Üç çeyrek final eşleşmesinin hepsinde seriler şimdilik 2-1 devam ediyor. Önde olan takımlar hata yapmayarak final-four yapmak için dördüncü maçlara çıkacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir