Ekim 22, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Copa America’da Yarı Finalistler Belli Oldu

Copa America’da Yarı Finalistler Belli Oldu

2 min read
Spread the love

Copa America 2020 çok ilginç bir şekilde devam ediyor. Grup aşamasının ardından çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Gruplarını zirvede bitiren Arjantin ve Brezilya bu kupayı almaya aday en iyi takımlar olarak görülüyor. Bu iki takımda rakiplerini rahat bir şekilde yenerek isimlerini yarı finale yazdıran takımlar oldu. Diğer ekiplerse Kolombiya ile Peru oldu.

Her ne kadar bu kıtada futbol konusunda kesin konuşmak mümkün olmasa da iki takımı da finalde büyük ihtimalle göreceğimizi söylemek doğru olacaktır.

Brezilya – Peru

Copa America 2020’de yarı finalin ilk maçında 6 Temmuz tarihinde Brezilya ile Peru takımlar oynayacak. Brezilya ev sahipliği yaptığı turnuvada B grubunu yenilmeden 10 puan toplayarak birinci bitirdi. Çeyrek finalde zorla olsa da Şili’yi elediler ve yarı finale çıktılar.

Peru aynı grubu ikinci olarak bitirdi. O takımda çeyrek finalde çok eğlenceli bir maç oynadıkları Paraguay’ı 3-3 biten maç sonunda penaltılarla elemeyi başardı.

Peru ile Brezilya arasında oynanacak yarı final maçında Brezilya büyük ihtimalle adını finale yazdıran taraf olacak. Peru’nın bu turu geçmesi için çok büyük oyun aklına ve aynı zamanda şansa sahip olması gerekiyor. Ancak o zaman adını finale yazdıran taraf olabilir.

Arjantin – Kolombiya

A grubunu lider bitiren Arjantin ile B grubunu üçüncü bitiren Kolombiya yarı finalin diğer ayağında karşı karşıya gelecekler. Arjantin grubunda 10 puanla yenilmeden lider bitirmeyi başaran taraf oldu. Çeyrek final maçında Ekvador’u 3-0 yenen Messi’li takım adını yarı finale yazdırdı.

Kolombiya bu kupayı en çok kazanan Uruguay ile zorlu bir çeyrek final oynadı. Maç 0-0 bitti ve yarı finali penaltı atışları ile almayı başardılar. İki takımın eşleşmesinde Arjantin her ne kadar favori taraf olarak görülse de karşılarında birçok yetenekli isme sahip olan Kolombiya bulunacak.

Messi belki de milli takımla birlikte son Copa America turnuvasını oynuyor. Bu turnuvada kupa alarak Dünya kupası öncesinde moral toplamak istiyor. Bunun için zorlu bir eşleşme onları bekliyor olacak.